Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

1975 στο καφενείο 'Ακροπόλ'

Το καφενείο 'Ακροπόλ' εκείνα τα χρόνια ήταν το στέκι μας. Αφεντικά οι αδερφοί Σούμπουροι και γκαρσόνια οι αδερφοί Λάκης και Τάκης;
Θυμάμαι κάποια πρωτομαγιά που ήταν να συναντηθούμε στο Ακροπόλ για κάτι σχετικό με την ημέρα αλλά κάποιοι πουλημένοι πήγαν να πιάσουν τον Μάη στο κτήμα του Αγγέλογλου. Βόλευε το ακροπόλ γιατί ήταν κοντά στο κτήριο του ΣΦΒ, όπως κοντά ήταν και το αλλαντοποιείο "Θώμογλου"
Διακρίνω Γκίλια, Κώστα, Μάρκο, Στέργιο και Ηλία

Διακρίνω επίσης Αμανατίδη και Φίλιππα

1973 Τόλης, Ηλίας στο Ακροπόλ

1 σχόλιο:

  1. Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, οι "κάποιοι πουλημένοι" ήταν το 98% της νεολαίας της εποχής εκείνης. Δεν είχε λείψει σχεδόν κανείς, απ΄ το κτήμα του Αγγέλογλου, σύσσωμος ο φοιτητικός σύλλογος είχε πάει με λεωφορεία, και εκείνη η πρωτομαγιά ήταν από τις λίγες πρωτομαγιές σε συμμετοχή στην ιστορία του Συλλόγου φοιτητών. Νύχτα είχε ξεκινήσει με την τρίκυκλη (;) μοτοσικλέτα του ο Γιώργος ο Κουρτίδης για να ετοιμάσει τη φωτιά για το αρνί, και σώζονται ακόμη και σήμερα δεκάδες φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, κι όλοι συναινούν εκτός από κάποιους που αισθάνθηκαν πουλημένοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την αδυναμία μου να ξυπνήσουν πρωί και να εγκαταλείψουν την γκρίνια ότι δεν είχαν πάρει ίσως ιδιαίτερη πρόσκληση ή ότι δεν τους παρακάλεσαν γονατιστές όλες οι γκόμενες της Βέροιας.
    Εκτός κι αν είχαν ξενυχτήσει παίζοντας πόκα και ντρέπονται να το πουν συγκαλύπτοντας εντέχνως εαυτούς πλην όμως αναληθώς. Μην ντρέπονται… Έτσι κι αλλιώς αυτά παραγράφηκαν με τα χρόνια. Βαρύ το πουλημένοι. Να παρθεί πίσω και να εξαφανιστεί ανυπερθέτως.
    Αγγέλογλου Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή